Michelin star - kulinaarse tipptaseme ülim tunnustus.
Michelini tärn on restoranide jaoks üle maailma tuntud eriti kõrgetasemeline tunnustus, mille eesmärk on jagada gurmaanidele ja reisihuvilistele teavet parimate einestamispaikade kohta. Esimene tärn anti välja 1926. aastal, nimetusega "väga hea restoran".
Tänaseks on Michelini restoranigiid (the MICHELIN Guide) jõudnud ligi 40 riiki neljal kontinendil.
Kõige paremad restoranid kuulutatakse välja igal aastal ja kõrgeim tunnustus on Michelini tärn, mida restoran võib saada ühe, kaks või kolm.
Eestis on tunnustatud Michelini tärniga kahte suurepärast restorani: Noa Chef's Hall ühe ja 180° sellel aastal juba kahe Michelini tärniga.
Tallinna Restoranide Nädalal pakub oma suurepärast degustatsioonimenüüd
Lisaks antakse välja Bib Gourmand ja Green Star (roheline tärn) tunnustus ning giidis märgitakse ära restoranid, kes jäid hindajatele silma oma kõrge taseme poolest.
Michelin Guide Estonia tõstis kokku esile 34 restorani, millest paljud osalevad ka Tallinna Restoranide Nädalal.
Põhjamaade kulinaarse kunsti edendaja ja isikupäraste söögikohtade soovitaja.
Alates 2021. aastast on Falstaff International olnud rahvusvaheliseks veini-, toidu- ja reisiportaaliks. Nüüd soovitab Falstaff Nordic Restaurant Guide isikupäraseid söögikohti ka üle kogu Eesti – Hiiumaast Narvani – ja on kursis värskeimate uudistega.
Falstaff Nordic Restaurant Guide toetab innovatsiooni, jätkusuutlikkust ja erakordseid toiduelamusi.
- ANNO, Koduresto & Veininurk
- Barbarea
- City Grill House
- Dominic
- FARM
- Fotografiska
- Horisont Restoran & Baar
- Kolm Sibulat
- Lee
- Literaat
- Mantel ja Korsten
- MEAT Resto & Butchery
- Mimosa
- MOON
- Ocean 11
- ODESA Restoran
- Peet Ruut
- Radio
- Restoran Flavore
- Restoran Võru
- Rudolf
- Sardiinid
- Snoob resto
- The Nautilus
- 38 Restoran
Eesti esimene oma gastronoomiaauhind.
Silverspoon ehk Hõbelusikas on Eesti esimene ja ühtlasi vanim gastronoomiakonkurss, mis kutsuti ellu aastal 2004, et väärtustada ja arendada Eesti toidukultuuri.