Pull
Restoranist
Köök: liharestoran
Restorani PULL omanikeks on tuntud grillmeistrid Enn Tobreluts ja Andres Tuule, restoran Pull asutati 2016. a ja restoran Härg 2018. a. Enn on rahvusvaheliselt tunnustatud BBQ- ja grillikoolitaja ning catering-teenuse pakkuja (www.bbqentertainment.com). Lisaks on Enn on Grillfesti peakohtunik ning BBQ Entertainment OÜ kaudu ka paljude grillimisseadmete, grillsöe, jookide, maitseainete jpm toodete maaletooja (www.e-bbq.ee). Tema töö liha ja grillimisega algas 1996. a. 20-aastasena ning 2016. a anti talle üle ka väärikas elutööpreemia “Panus Eesti grillikultuuri arendamiseks”. Restoranide PULL ja HÄRG juhataja Andres on olnud tegev cateringi- ja restoraniäris üle 30 aasta, omades suuri koge- musi nii toitude valmistamisel kui serveerimisel. Pulli eesmärgiks on pakkuda parima kvaliteediga steike, madalal kuumusel küp- setatud liha, hõrgutavaid grillroogasid ja sinna juurde tervislikke salateid, värskelt pressitud mahlasid ja smuutisid. Loomulikult on Pullis tähtsal kohal ka parimad vei- nid ja muud joogid. Restoran kasutab toitude valmistamisel ainult väga kvaliteetset toorainet maailma parimatest farmidest. Siin on suur rõhk ehtsal tulel – enamus roogasid grillitakse otse süte kohal ja mõni ka süte sees. Meie restorani üks firma- roogadest on Enn Tobrelutsu kuulus süte sees küpsetatud steik (dirty steak). Lisaks suurepärasele köögile ja parimale toidule loovad restoranis suurepärase meeleolu ka õdus miljöö, hea muusika ja tõeliselt stiilne kaasaegne interjöör aja- loolises hoones. Sisearhitektuurse projekti autor on Ace of Space’i sisearhitekt Ines Haak ja disainer Aap Piho, seintel olevad kunstiteosed on andeka noorkunstniku Silver Koppeli poolt maalitud. Pulli graafilise stiili on loonud Eastwood Advertising. Teiste, aastate jooksul saadud tunnustuste kõrval pälvis restoran PULL 2022. ja 2023. aastal ka mainekas Michelin Guide’is äramärkimise.
Peakokk
Marko Toomela
Marko ütleb enda kohta nii „Ma olen liha fänn ja pean lugu ka mereandidest aga silma lööb särama ikka mahlane steik. Minu kirg on küpsetada head liha, kas siis kiiresti kuuma söe kohal või aeglaselt madalal kuumusel. Kasutan kvaliteetset ja värsket toorainet ,mis jõuab meile parimatest farmidest üle maailma. Olen üle 20 aasta köögimaailmas kogemust ammutanud ja nüüd koos oma meeskonnaga jagame teadmisi ja oskusi rahvale läbi hea toidu. Elus peab saama Pulli ja ei tasu unustada,et head maitsed tulevad südamest“