Keskkonnasõbralikud valikud restoranides hõlmavad jätkusuutliku tooraine kasutamist ning ökoloogiliselt vastutustundlikku toiduvalmistamist. Kõik restoranid on oodatud pakkuma Tallinna Restoranide Nädala külalistele rohelisemaid valikud, pööramaks järjest rohkem tähelepanu keskkonda säästvate otsuste olulisusele toidukultuuris.
Koostöös Tallinna linnaga on loodud kriteeriumid, mille abil said restoranid valida TRN-i pakkumisse restorani à la carte menüüst roa, mis vastab mõnele loodud kriteeriumile ja märgistada see vastava rohemärgisega.
Reserveeri initsiatiiviga liitunud restorani kohad siin.
- Allee restoran
- ÂME
- ANNO, Koduresto & Veininurk
- Barbarea
- Dominic
- Fotografiska
- Gourmet Coffee Kadriorg
- Kolm Sibulat
- Lee
- Mantel ja Korsten
- MEAT Resto & Butchery
- Morel bistroo
- Ocean 11
- Orangerie
- Peet Ruut
- Pika Jala Restoran
- Rado
- Restoran Tchaikovsky
- Restoran Võru
- Rudolf
- Sakura Resto
- Salt
- Scheeli Restoran
- Stenhus
- ÜLO
- Vana Toomas restoran-bistroo
Roog koosneb ainult taimsetest koostisosadest, ei sisalda loomse päritoluga koostisosi.
Roa koostisosad (nii taimsed kui loomsed) on pärit mahepõllumajandusest — mahe loomne saadus või vabapidamise muna.
Roas sisalduvaks loomseks koostisosaks on liha, mis on pärit Eesti rohumaal kasvatatud veiselt, lambalt või Eestis kütitud metsloomalt.
Roas sisalduvaks loomseks koostisosaks on kala — räim, kilu või tuulehaug Läänemerest või Eesti sisevee-kogudest püütud kala (v.a angerjas).